×
Bejegyzés
Blog
Felhasználó

A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!

SweetHome Duplán tökös biscotti Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit. 99
69
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
80
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
15
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
78
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
71
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
2
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.

Napi kattintós

A szobában tartható és illatozó növények közül a trópusi származású kalamondin (calamondin) az egyik legkedveltebb. Bár kissé fanyar,  C-vitaminban gazdag gyümölcse a kumkvathoz hasonlóan akár héjastól is fogyasztható, elsősorban díszítő értéke miatt kedvelt. Szeretnél Te is egy ilyen bódítóan csodálatos illatú növényt a lakásodba? Íme, pár hasznos tipp, hogy biztosra menj!     A kalamondin (Citrofortunella […]
Cukrászüzemem van, sokan tudjátok. Mindig újítok – muszáj, hogy a törzsvendégek ne unjanak ránk -, keresem a klassz recepteket, ha valahol valami finomat eszem, már kérem is a receptet, persze, csak ha odaadják, mert hát van, hogy nem; aztán akkor kipróbáljuk, mennyiségeket, vagy ha úgy érezzük, arányokat változtatunk, és ha beválik, egy ideig sütjük az […]
Télen a madarak a kiskerteket is szívesen látogatják. Főleg ott időznek sokat, ahol szívesen látott vendégek és finom falatokkal kényeztetik őket. De vajon mennyire ismerjük a kertünkben kosztoló szárnyasokat?   A csodálatos madárvilág Facebook oldal a napokban posztolta a fenti fotót az alábbi szöveggel: “Közkívánatra egy kollázs a “kertünk madarai”-ról 🙂  A képen látható madarak: sor […]
Fanyalgó, kétkedő és kekeckedő emberek mindig is voltak. Ráadásul a sok éves tapasztalatom azt mondatja velem, ez egy darabig még így is lesz… Nagyon elszomorít, amikor azt látom, hogy az emberek nem tudnak mások sikerének örülni, csak az keresik, mibe tudnának belekötni. De mégis, hogy lehet egy csodálatos kertbe belekötni?     Úgy tűnik, van […]
Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció.     Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
  Ahogy már említettem reggel még nem tudtam, hogy ez lesz az első napunk, így a reggelinket nem is örökítettem meg. Reggeli: Fruzsi előző napról maradt, általa készített mini töltött croissant volt, Bogi müzlit evett, natúr joghurttal, én pedig egy vajas pirítóst, jázmin teával. Ebéd: már  a múlt héten felkerült a kívánság listára, krumplis tészta, […]
Helyzeti előnyből indulva ebben az időszakban gyakran jutunk hozzá vadhúsokhoz, nagyvadakhoz és szárnyasokhoz egyaránt. A vadhúsok különleges ételek, rutinból nem is nagyon megy az elkészítés, hisz nem jutunk hozzá annyira gyakran és az ízek miatt nem mindegy hogyan készítjük el. A vaddisznó húsa alapjáraton  erős ízűnek számító hús, megengedett az erősebb fűszerezés a pácolás pedig […]
Ezen a napon két meleg étel is került az asztalra, mindkettő nagyon ízlett nekik, “ötujj” megnyalós volt. – Krumplis tészta – Rántott csirkemell filé, krumplipürével, és kelbimbóval Kiindulás: 82.846 Ft – Piac: 6.740 Ft – Bolt: 1.060 Ft – Farmer: 2.790 Ft – Ajándék: 900 Ft Rezsi: erre a napra az alapdíjakat vonom le, a […]
Mielőtt bármit is leírnék, le kell szögeznem: nem vagyok orvos, dietetikus vagy egyéb táplálkozás-szakértő. S nem vagyok életmód-tanácsadó, oknyomozó újságíró vagy leleplezője globális összeesküvéseknek. Minden, amit alább összeírtam a saját véleményem, amiért felelősséget is csak annyiban vállalhatok, amennyire én magam hű tudok maradni ezekhez. Azt sem állítom, hogy én találtam ki az itt leírtakat: évek […]
A mai napon Borbély Zsolt kóstolóján Gere Andrea és Pauli Zoltán volt a meghívott. Viki készített pici falatokat. Májpástétomos kenyeret birsalmasajttal, mozzarellát sonkába tekerve, juhsajtos kockákat mandulás olívabogyóval és szív alakú sajtos, mozzarellás kenyereket. Volt még az asztalon sós túrós rétes és később egy tál édesség is. A Gere pincészet Villányban található. A szőlőültetvények a […]